Umetničke radionice

Radionice za decu

Svakom detetu treba dati prostor u kome će se osećati sigurno i podržano. Kreativne radionice su upravo takvo mesto, tu se susreću različiti karakteri, maštovita bića, skriveni talenati… Rad sa decom zahteva fleksibilnost, otvorenost i iskrenost i kada to osete, deca rado dolaze i provode vreme u takvom okruženju. Kroz praktičan rad deca uče da prepoznaju i primene likovne tehnike (crtanje, slikanje, kolaž, mozaik, vajanje…), slušaju priče o velikim slikarima, posećuju izložbe, učestvuju na konkursima i otkrivaju još neispoljene sposobnosti.  Stvarajući, oni uče da  se izraze neverbalno i iskreno. Vremenom, razvija se fina percepcija, mašta, originalnost, podstiče se emocionalni rast i izražavanje osećanja. Cilj ovakvog rada je stvaranje sigurnog, samouverenog i kreativnog deteta koje je spremno da dalje istražuje i upoznaje sebe.

Radionice traju 90 minuta a tematski su prilagođene uzrastu.

Termini radionica:
subota i nedelja od 10-11.30h, 11.30-13h
utorak, četvrtak i petak od 18-21h

 

Radionice za odrasle

Umetničke radionice namenjene odraslima održavaju se u sigunom okruženju gde se polaznici vrlo brzo opuste i započnu istraživanje svoje kreativnosti. Tokom jedne sezone (od septembra do juna) istražimo većinu tehnika. Radimo olovkom, suvim i uljanim pastelom, akrilnim bojama… Tu su i tuš i pero, tempere, akvarel, kolaž, vajanje glinamolom i linorez kao grafička tehnika.

Radionice se održavaju radnim danima, u popodnevnim terminima. Osim crtanja i slikanja, obilazimo aktuelne izložbe i muzeje i imamo časove u prirodi. Za ovakav rad talenat nije potreban i zbog toga su radionice namenjene svima koji imaju hrabrosti da istražuju i da se igraju.

Časovi traju 120 minuta i prilagođeni su osobama koje se prvi put sreću sa likovnom umetnošću, kao i već iskusnim polaznicima.

Termini radionica:
sreda 18.00-21h

back to top