Da se predstavim…

Ja sam umetnica – to sada mogu glasno da kažem, posle mnogo godina preispitivanja, učenja i odustajanja. Fakultet primenjenih umetnosti (grafički dizajn) završila sam u Beogradu, 1999.g. i vrlo brzo počela da radim u izdavačkoj kući Burda.

Punih petnaest godina stvarala sam strane ženskih časopisa, kulinarskih brošura, magazina o dekoraciji doma i beskrajno sam uživala u svom poslu. Ipak, želja da radim nešto svoje stalno me je udarala po glavi. I jednog dana sam popustila. Pozdravila sam se sa stalnim zaposlenjem i krenula u svoju avanturu.

Rad sa ženama i decom, kao i svakodnevna igra bojama, linijama i papirima doneli su mi potpunu radost i divno buđenje čula, kreativnost u kojoj potpuno uživam. Od osnivanja centra, sa učenicima sam prošla kroz različite tehnike, crtali smo i bojili na načine kojih nema u knjigama, postavili smo dve grupne izložbe, prodali desetine crteža i postali prijatelji sa kolegama iz grupe.

Sa novim vetrom došle su i nove priče, ovaj put vezane za knjige ❤ – neke od njih sam pripremala za štampu, na nekima dizajnirala korice a jednu posebnu sam ilustrovala.

Kako je nastao Artelje

Ideja o osnivanju centra za umetnost i kulturu datira iz perioda dok sam, kao student, maštala o mestu gde će se okupljati umetnici. Kada sam se doselila u Zemun primetila sam da ne postoji nijedan kulturni centar za mlade. Kada sam postala majka shvatila sam da ne postoji ni organizovani centar za dečije stvaralaštvo. To me je podstaklo da u svom centru objedinim rad dece i tinejdžera a vrlo brzo su nam se pridružile i žene željne umetnosti i stvaranja. Artelje još uvek nije sve ono o čemu sam maštala ali znam sigurno da će u narednih par godina to postati…

Učim druge i od drugih

Svaku radionicu pripremam unapred. Koristim znanje koje imam kao i informacije koje dobijam na umetničkim portalima koje pratim. Tražim inspiraciju u delima velikih umetnika kao i u delima manje poznatih… Sve što sam do sada naučila prenela sam i svojim učenicima. Učimo i oni i ja. Na svom blogu pišem o procesu kroz koji prolazimo dok stvaramo. Zajedno delimo i uvećavamo znanje koje imamo i u tome beskrajno uživamo.

Moja podrška

Odrastala sam uz mamu koja je umetnost videla u svemu oko sebe. Od nje sam nasledila talenat a tokom školovanja mi je bila najveća podrška i prvi kupac mojih nesavršenih slika. Njen talenat su nasledile i moje ćerke koje na svoj način stvaraju svet oko sebe – kroz muziku, slikanje i mozaik.

back to top